Workshops

De workshops van een dagdeel van Animoso zijn kort maar krachtig. Uurtjes voor jezelf, die je helemaal mag en kunt gebruiken
Om ergens stil van te worden, de natuur te ervaren, een goed gesprek te voeren, iets creatiefs te doen of gewoon om even heerlijk voor jezelf bezig te zijn. Omdat het leerzaam en/of lekker is, leuk en/of inspirerend.
Animoso verzorgt ook workshops van een week, de Maan Weken.

Creatieve Uren

Door haar opleiding Docente Handvaardigheid en haar werk als kunstenares heeft Jikke kennis van het bewerken van tal van materialen en uiteenlopende creatieve technieken. De creatieve uren zijn bedoeld om jou op die kennis te trakteren.
We maken een afspraak en gaan aan de slag met het thema én het materiaal en de techniek, die jij wilt leren kennen of gebruiken. Je mag de workshop gebruiken om te praten over iets wat je bezig houdt, maar je mag ook gewoon komen en met jouw creatie aan de slag gaan.
Beeldhouwen in speksteen; schilderen met aquarel, olieverf, acrylverf en inkt; het maken van een (digitaal) beeldverhaal met foto's; werken met materialen die je zelf hebt gevonden in de natuur van La Palma... alles is mogelijk.

Wandelcoachen

Samen met Jikke wandel je 2,5 uur in de prachtige natuur van La Palma. Aan het begin van de wandeling formuleren jullie jouw vraag of werkpunt zo helder mogelijk. Tijdens de wandeling gaan jullie daar mee aan de slag.
Al pratend, analyserend, onderzoekend en reflecterend, wandelen jullie door het landschap en maken je gebruik van de symboliek in de natuur. Je ontdekt nieuwe inzichten, waardoor je oude aannames en patronen los kunt laten en met een frisse blik én frisse moed verder kunt. Met nieuwe, passende aannames en patronen.

Relatie - Vrienden Spel

Een 2,5 uur durend spel om nieuwe inzichten in jullie samenspel te ontdekken. Een spel, waarin jullie onderzoeken wat voor jullie afzonderlijk belangrijke dingen zijn. Een spel dat jullie wensen en verwachtingen naast elkaar op tafel legt.
In het gesprek dat ontstaat her - ontdek je de verlangens én de aannames van jezelf en de ander. Met een nieuwe blik, bekijk je jezelf, elkaar en jullie relatie.

Oceaandrum maken

Een meditatieve workshop van één of twee dagdelen op een mooie plek met uitzicht op de oceaan bij Puntagorda. Het rustgevende ritme van de oceaan ga je gebruiken als voedingsbron voor een nieuw ritme van jezelf.
In een platte ronde schaal laat je de door jou gekozen zand en stenen van het zwarte strand rondgolven op het ritme van de zee. Vervolgens sluit je de schaal met schilderslinnen af en schilder je jouw beeld. Met jouw kleuren en jouw streken.
Een workshop die je naast een geweldige ervaring ook een tastbaar beeld oplevert.

Vakantie plus drie workshops

Een speciaal aanbod voor die mensen die hun vakantie op een adembenemende plek willen doorbrengen, willen genieten van de stilte en het uitzicht over de eindeloze oceaan. En die naast wandelen op de vele wandelpaden in de buurt van het gastenhuis een workshop willen volgen.
De workshops zijn ware uurtjes voor jou of jullie zelf, die jij of jullie helemaal mogen en kunnen gebruiken om ergens stil van te worden, natuur te ervaren of juist om gewoon even heerlijk voor jezelf of met elkaar bezig te zijn. Omdat dat leerzaam en/of lekker is, leuk en/of inspirerend.
De workshops van Animoso bieden een prachtkans om jouw of jullie vakantie meer diepgang te geven. En bij thuiskomst zul je merken dat het effect van deze diepgang langer doorwerkt in je dagelijks leven. Daarnaast neem je een mooie herinnering mee in de vorm van een oceaandrum, beeldje of schilderij!
Voor Wie: Deze week is voor diegene die als maar geeft, zowel privé als in je werk, als coach of opvoeder-ouder, als leidingegevende of hoofd van het gezin, als maatschappelijk werker of verzorger van je ouders.
In deze week geef jij jezelf iets extra's, om op te laden en weer energie te krijgen, om je te voeden en weer inspiratie te hebben.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een workshop tijdens je vakantie?

Neem dan contact op met Jikke en overleg dan met haar wat jouw wensen zijn.

Aanmelden nieuwsbrief