Programma's

Om zo effectief mogelijk antwoorden te vinden op de verschillende levens of werk gerelateerde vragen heeft Jikke een aantal programma's ontwikkeld.

Een week La Palma: De één vooral gericht op het vinden van rust of inspiratie, de ander vooral gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten, heroriëntering en het maken van keuzes.

Trajecten die je kunt volgen vanuit je eigen omgeving. Een kort traject of voor een jaar. Via cratieve opdrachten en/of skypegesprekken, werk jij aan jouw eigen regie.

Sabbatical Light

Het Sabbatical Lightprogramma is ontwikkeling vanuit bezinning, actief onderzoeken en reflecteren, om tot inzichten, acceptatie en nieuwe mogelijkheden te komen. Het is een intensief programma voor iedereen die (weer) met passie en hartstocht in het leven en in zijn werk wil staan. Sabbatical Light is bij uitstek geschikt om een nieuwe draai aan je leven te geven.

Sabbatical Light is een intensief traject van vijf maanden. Tijdens die periode verblijf je één week op La Palma. De rest van het traject kun je volgen vanuit je eigen omgeving en desgewenst combineren met je dagelijkse bezigheden. Toch is de Sabbatical Light een echte 'time out'. Je neemt een pas op de plaats, kijkt terug op je leven en kijkt vooruit naar de toekomst. Je creëert de tijd en de mogelijkheid om alles wat je bezig houdt te (her)onderzoeken. Om in de spiegel te kijken, te experimenteren én confrontaties aan te gaan.

Stilte Tijd - Inspiratie Tijd

Stilte Tijd en Inspiratie Tijd gaat over de tijd die jij jezelf geeft. Stilte Tijd is een ontdekkingstocht voor iedereen, die moeilijk of geen tijd vindt voor zichzelf. Omdat je wordt opgeslokt door verplichtingen. Of omdat je geen ‘nee' kan zeggen. Of geen grenzen kan voelen. Of gewoon omdat je iemand bent die almaar doorgaat en zichzelf steeds voorbij loopt.

Inspiratie Tijd is de ontdekkingstocht waarin je inzicht krijgt over hoe het komt dat jouw energie niet stroomt, zoals die zou moeten stromen. Het is een programma voor iedereen die verlangt naar energie. Die het leven als een sleur ervaart en zich moe, lusteloos en ongeïnspireerd voelt. Je ontdekt hoe het komt dat jij energie verliest; je leert om jezelf beter te voeden en te beschermen; je ontdekt waar jij (weer) energie van krijgt.

Deze week vindt plaats op La Palma, bij uitstek dé plek om in de stilte te duiken en om tot nieuwe inspiratie te komen.

Een jaartraject

Een verandering aanbrengen in je leven is niet eenvoudig. Jarenlange gewoontes en gedachten die diep in je geworteld zijn, raak je niet 'opeens' kwijt. En een belangrijke vraag is ook, wat wil je vernieuwen, zodat dit de plaats van 'het oude' kan innemen.
Iets wat jij in jaren opgebouwd hebt, heeft tijd nodig om te mogen verdwijnen, iets nieuws opbouwen neemt tijd in.

Vandaar dat Animoso twee Jaar Trajecten heeft ontwikkeld die je de tijd, ruimte en steun geven om succesvol afscheid te nemen en nieuwe dingen in je leven te verwelkomen en er een vaste plek in in te laten nemen.

Wil je een jaar lang de tijd nemen voor jezelf, zonder een intensieve begeleiding, en wel met een ondersteuning? Wil je een pas op de plaats nemen en een onderzoek doen naar antwoorden vinden op vragen die jou bezig houden, jouw passie vinden of rust en balans in je leven krijgen?
Dan is dit Digitale Jaar Traject wellicht iets voor jou.
Een jaar lang krijg je via de mail elke maand opdrachten die je aanzetten tot onderzoek, experimenteren en reflecteren. Een onderzoek op hoofd-, hart- en zielsniveau, om naar je eigen stem(men) te luisteren, te horen wat hun wensen zijn, te zien en te accepteren wat je tegenhoud en wat je in beweging brengt. Een proces van een jaar, waarin je je eigen regie over je leven (weer) oppakt.

Jaartraject Intensief kun je volgen na een langer durend coachtraject over skype of na een intensieve coachweek op La Palma. Je dan een plan voor het komende jaar waarbij je vanuit de verte ondersteuning wilt hebben.
Jouw Jaartraject Intensief is een plan voor 12 maanden. Je stelt je doelen, die je over een jaar wilt bereiken. Je werkt via een tijdslijn met actiepunten en reflectiemomenten naar jouw doel toe. Jij bepaalt wat je wilt bereiken, jij bepaalt hoe je dit wilt doen.
Jikke kijkt met jou mee, reikt je actieve opdrachten aan die jou stimuleren je doel te bereiken, ze stelt je kritische vragen en geeft je opdrachten om te reflecteren.

 

Coachen via Skype of Chat

Chat en Skype coachen is een nieuwe eigentijdse en zeer efficiënte werkwijze voor supervisie en coaching. Degene die gecoacht wordt hoeft de deur niet uit en heeft op van tevoren afgesproken tijden via zijn of haar computer contact met Jikke.
Beide hebben grote voordelen. Via de chat 'moet' je al schrijvend verwoorden wat je bezig houdt en kom je snel tot de kern. Alleen met je computer focus je je als vanzelf op het vinden van de juiste woorden, die weergeven wat jou bezig houdt. En wie zijn gedachten en emoties uitschrijft kan niet oppervlakkig blijven. Diepgang in combinatie met een sterke focus en tijdwinst maken chatcoaching daarom een inmiddels beproefde vorm van coaching.

Via skypen kun je vanuit je huis, in je eigen vertrouwde omgeving, jouw vragen onder ogen zien. Geen reistijd, geheel gefocust op je hulpvraag, vol aandacht voor het zoeken van antwoorden, gericht op het vinden van ander gedrag die past bij de situatie waar jij je nu in bevindt, letterlijk en figuurlijk.

Wil je weten hoe een programma er op La Palma praktisch uit kan zien?

Wil jij weten of Jikke de persoon voor jou is om mee aan de slag te gaan?

Neem dan contact op met Jikke en stel jouw vragen.

Aanmelden nieuwsbrief