Haar schrijfsels

Jikke heeft voor haar nieuwsbrieven al vele artikelen en overdenkingen geschreven. Nu na ruim 5 jaar heeft ze de oude artikelen van de site gehaald om zo voor zichzelf ruimte te scheppen weer frisse en nieuwe artikelen te schrijven.

 

Haar schrijfsels

Al schrijvend je stappen zichtbaar maken

Een pantoum is voor mij bij uitstek de dichtvorm om stapjes - stappen - zichtbaar te maken.


LEES VERDER

Het Happiness Project

Een vrouw die geslaagd is in alles wat je maar kunt bedenken, ziet hoe ze ontevreden haar dagen beleeft, ook en juist op al de gebieden waarin ze geslaagd is in haar leven. Gretchen Rubin gaat voor een jaar, ja dus, 365 dagen, een project met zichzelf aan


LEES VERDER

Over SoulCollage®

SoulCollage® is een intuïtieve en creatieve manier om zicht te krijgen op zaken die zich in het onbewuste afspelen en de diepe werking van oude patronen zichtbaar te maken, door het maken van collages.


LEES VERDER

Onze grootste angst is ........

We worden via de media herinnert via mooie teksten aan wat de waarden in het leven zijn.
Ik merk dat ik de teksten in hun nieuwe jasjes oké vind, toch grijp ik steeds terug naar de oorspronkelijke tekst. Zo ook naar de woorden, uitgesproken door Mandela.


LEES VERDER

Wankelmoed

Al een tijdje geleden kreeg ik dit woord cadeau van Alle, mijn man.
Wankelmoed, de moed om te wankelen. De moed om niet voor zekerheden te gaan. De moed om de controle los te laten. De moed om je comfortzone te verlaten. De moed om ....


LEES VERDER

En dan kom je thuis en moet je weer .........

aan het werk; langs familie; weer gaan sporten; weer voor je werk lezen; weer ... Bij de gedachten alleen al aan enkele van deze dingen worden de meeste mensen al moe en zijn toe aan een ...... vakantie!


LEES VERDER

Geluk is verlegen

Deze zin las ik weken geleden. Een zin tussen vele zinnen en het blijft in me haken. Is geluk verlegen? Is geluk geduldig? Verstopt ze zich wanneer je er niet klaar voor bent? Laat ze zich verleiden tevoorschijn te komen, wanneer je er moeite voor doet?


LEES VERDER