Animoso en ik

Het is ruim 5 jaar geleden dat ik met man en 3 katten landde op het eiland La Palma. Na veel onderzoek en voorbereiding kon het avontuur beginnen. Het avontuur van het aanbod van coachtrajecten op La Palma en mijn eigen verhuizing met alles er op en er aan naar een heel ander land, omgeving en klimaat.

Spijt? Nee, nooit gehad! Soms lastig? Ja, je neemt jezelf mee, ook angsten en oude patronen. Voor mij pakte dit goed uit. Ik had alle voorwaarden gecreëerd om op alle vlakken aan de slag te kunnen gaan. Nu 5 jaar later kan ik zeggen dat vele nieuwe uitdagingen die ik op werk, woon en leefgebied ben aangegaan, niet beter hadden kunnen uitwerken.

Ontstaan van Animoso

Op een zondag in januari 2006 zat ik voor me uit te staren en stelde mezelf de volgende vraag: Als ik geen man, geen katten, geen huis, geen volkstuin zou hebben, wat zou ik dan met de rest van mijn leven doen? En tot mijn verrassing kwam er gelijk een antwoord in me op: ik wil over vijf jaar wonen en werken op La Palma.
Het was niet raar dat ik mezelf deze vraag stelde. Ik zat midden in een arbeidsconflict. Ik had me de laatste jaren gericht op het verder ontwikkelen via opleidingen van mijn coach- en trainingsvaardigheden. Ik was duidelijk toe aan een (nieuwe) stap in mijn leven ...., maar liet het wat voortkabbelen. Soms is er een 'conflict' lees 'moeilijke situatie' voor nodig om te kijken of 'het nog klopt' in je leven of dat je toe bent aan een verandering. Ik was duidelijk toe aan een verandering, vandaar de vraag en het antwoord!

Voor wie

Van 2006 - 2010 ontwikkelde ik mijn aanbod de programma's Sabbatical Light, Stilte Tijd en Inspiratie Tijd. Zowel in Nederland als op La Palma had ik in deze periode Tray Outs, die zeer goed aansloegen. De doelgroep waarvoor ik ze gemaakt had ...... bleek echter anders te liggen. In plaats van de 55 plussers kwamen er de 30 en 40 jarigen.                                                

De grap is dat de vraag 'wat wil ik met de rest van mijn leven' een vraag is die binnen alle levenstijdperken gesteld word. Mijn eerste klant werd dus een jongeman van in de 30 die bewust zichzelf een jaar vrij had gegeven en gretig gebruikt maakte van dit aanbod. Ook de programma's Stilte en Inspiratie Tijd bleken voor alle leeftijdsgroepen aantrekkelijk te zijn.
Om een succesvol bureau te zijn werd me aangeraden me te richten op één herkenbare doelgroep. Daar ging ik steeds van steigeren. Op zich heb ik mijn gelijk bewezen, deelnemers 25 tot en met 59 jaar zijn hier geweest op La Palma, allemaal met de vraag: 'Hoe wil ik mijn leven inrichten' 'Wat heb ik in me om een andere weg in te slaan', ofwel: wat wil ik nu met de volgende rest van mijn leven. Ze willen zelf de regie hebben over hoe hun leven er ook uit zou kunnen zien en daarin hun wensen, dromen, passie en talenten bewust een plek in laten nemen.

En nu, nu is het alweer haverwege 2016

Nog steeds is mijn 'taak' en 'mijn kracht' in het leven om met mensen hun (niet meer bij hun passende) 'oude aannames en paradigma's' samen te bekijken, zodat zij kunnen bepalen wat ze willen behouden, wat nog past en wat niet meer past; ze te ondersteunen bij het opruimen ervan, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe aannames en paradigma's, die (beter) passen bij het leven dat ze voor nu en in de toekomst willen creëeren.
Het aanbod van Animoso is daar op afgestemd en werkt nog steeds. Het is voor die mens die de verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen leven en daarmee aan de slag wil gaan en zich wil blijven ontwikkelen.

Ook ik neem mijn verantwoordelijkheid voor mijn leven, ik blijf de persoon die er van houdt om zich te ontwikkelen. Workshops om mijn deskundigheid te waarborgen; opleidingen voor mijn eigen plezier en die mijn vakvrouwschap vergroten; uitvoeren van nieuwe initiatieven en ideëen. En La Palma is voor mij de plek gebleken waar ik dit volop kan doen.

Zo ben ik onder andere in februari 2015, samen met 5 andere mensen, een cultureel centrum in Puntagorda gestart: Viento del Norte. We laten een frisse, creatieve wind waaien in het noord-westen van La Palma. Hier hangt de kunst die ik op dit eiland maak. Hier geef ik elke maand het Schrijf Café en andere workshops. En het mooie is, ik ben nog lang niet uitgespeeld, uitgeleefd, uitgefantaseerd. Er zijn nog plannen, er is nog van alles in ontwikkeling. En ik hoop dat dit nog heel lang zo zal blijven, zodat ikzelf en jij en jullie hiervan kunnen profiteren. Wie weet ontmoet ik jou/jullie hier op La Palma of in Nederland.

 

En heb je (nog) een vraag? Neem dan contact met me op!

Aanmelden nieuwsbrief