Haar schrijfsels

Help .... Vakantie!!!!

Hoe voorbereid gaan we op vakantie? En wat is dat eigenlijk, vakantie?
Op internet is de doorsnee definitie van vakantie: Vakantie is afgeleid van vacatio, het Latijns werkwoord vacare, dat staat voor ‘vrij zijn van verplichtingen’. Het is een periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt, zoals naar school of het werk gaan. Het is de vrije tijd die je baas je geeft, met behoud van loon. Een cynische definitie is: Tijd waarin je je vrij moet voelen en op vakantie moet gaan. Je moet wel een kleurtje opdoen, anders ben je niet goed uitgerust volgens je collega’s als je terugkomt.


LEES VERDER

Maan in Zonlicht, schrijvend meeliften op de energie van de maan.

Ik houd van processen! Waarom? Omdat een idee, een plan, een doel bedenken een start is van een proces! Het idee is 2 %, de rest is gewoon werken, tot het resultaat er staat. De weg ernaartoe, die 98%, is een proces waar je plezier aan kunt beleven.


LEES VERDER

Ga je voor druk of .....

Ga je voor ruimte creëren? Ben je vindingrijk en houd je de regie, of laat je je leven? Makkelijk gezegd? Ja! En ook eenvoudig te doen!


LEES VERDER

Al schrijvend je stappen zichtbaar maken

Een pantoum is voor mij bij uitstek de dichtvorm om stapjes - stappen - zichtbaar te maken.


LEES VERDER

Het Happiness Project

Een vrouw die geslaagd is in alles wat je maar kunt bedenken, ziet hoe ze ontevreden haar dagen beleeft, ook en juist op al de gebieden waarin ze geslaagd is in haar leven. Gretchen Rubin gaat voor een jaar, ja dus, 365 dagen, een project met zichzelf aan


LEES VERDER

Aanmelden nieuwsbrief