Haar schrijfsels

Op de rails …

Soms lijkt het leven aan je voorbij te gaan. Weer een week voorbij, al weer bijna twee maanden van dit jaar voorbij. Het dagelijks leven slokt je op en al je goede voornemens lijken verdwenen, terwijl je toch echt van plan was om ……


LEES VERDER

Herwaarderen

Wanneer een woord steeds in mijn gedachten om hoog komt, weet ik dat er iets om aandacht vraagt. Welke aandacht ze nodig heeft weet ik niet altijd direct, wel dat het aanwezig is om een reden. Zo vroeg het woord ‘herwaarderen’ aan het begin van de zomerperiode om aandacht.


LEES VERDER

Van Valkuil naar Uitdaging

Er zijn zo vele nieuwe bewegingen in coach- en in persoonlijke ontwikkelingsland, dat men oudere zeer beproefde methodes makkelijk kan vergeten.
Een van deze methodes is die van het Kernkwadrant, ontwikkeld en geïntroduceerd in 1992 door Daniel Ofman.


LEES VERDER

Al schrijvend je stappen zichtbaar maken

Een pantoum is voor mij bij uitstek de dichtvorm om stapjes - stappen - zichtbaar te maken.


LEES VERDER

Over SoulCollage®

SoulCollage® is een intuïtieve en creatieve manier om zicht te krijgen op zaken die zich in het onbewuste afspelen en de diepe werking van oude patronen zichtbaar te maken, door het maken van collages.


LEES VERDER

Wankelmoed

Al een tijdje geleden kreeg ik dit woord cadeau van Alle, mijn man.
Wankelmoed, de moed om te wankelen. De moed om niet voor zekerheden te gaan. De moed om de controle los te laten. De moed om je comfortzone te verlaten. De moed om ....


LEES VERDER

Geluk is verlegen

Deze zin las ik weken geleden. Een zin tussen vele zinnen en het blijft in me haken. Is geluk verlegen? Is geluk geduldig? Verstopt ze zich wanneer je er niet klaar voor bent? Laat ze zich verleiden tevoorschijn te komen, wanneer je er moeite voor doet?


LEES VERDER

Aanmelden nieuwsbrief