Haar schrijfsels

Herwaarderen

Wanneer een woord steeds in mijn gedachten op plopt, weet ik dat er iets om aandacht vraagt. Welke aandacht ze nodig heeft weet ik niet altijd direct, wel dat het aanwezig is om een reden. Zo vroeg het woord ‘herwaarderen’ aan het begin van de zomerperiode om aandacht. Waarderen vind ik een mooi woord. ‘Dat waardeer ik ….’ hoor je eigenlijk zelden meer. Wat was er om her te gaan waarderen. Zoals het woordenboek zegt: de waarde opnieuw vaststellen van … ,of, opnieuw en vaak iets positiever beoordelen.


LEES VERDER

Van Valkuil naar Uitdaging

Er zijn zo vele nieuwe bewegingen in coach- en in persoonlijke ontwikkelingsland, dat men oudere zeer beproefde methodes makkelijk kan vergeten.
Een van deze methodes is die van het Kernkwadrant, ontwikkeld en geïntroduceerd in 1992 door Daniel Ofman.


LEES VERDER

Help .... Vakantie!!!!

Hoe voorbereid gaan we op vakantie? En wat is dat eigenlijk, vakantie?
Op internet is de doorsnee definitie van vakantie: Vakantie is afgeleid van vacatio, het Latijns werkwoord vacare, dat staat voor ‘vrij zijn van verplichtingen’. Het is een periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt, zoals naar school of het werk gaan. Het is de vrije tijd die je baas je geeft, met behoud van loon. Een cynische definitie is: Tijd waarin je je vrij moet voelen en op vakantie moet gaan. Je moet wel een kleurtje opdoen, anders ben je niet goed uitgerust volgens je collega’s als je terugkomt.


LEES VERDER

Maan in Zonlicht, schrijvend meeliften op de energie van de maan.

Ik houd van processen! Waarom? Omdat een idee, een plan, een doel bedenken een start is van een proces! Het idee is 2 %, de rest is gewoon werken, tot het resultaat er staat. De weg ernaartoe, die 98%, is een proces waar je plezier aan kunt beleven.


LEES VERDER

Ga je voor druk of .....

Ga je voor ruimte creëren? Ben je vindingrijk en houd je de regie, of laat je je leven? Makkelijk gezegd? Ja! En ook eenvoudig te doen!


LEES VERDER

Al schrijvend je stappen zichtbaar maken

Een pantoum is voor mij bij uitstek de dichtvorm om stapjes - stappen - zichtbaar te maken.


LEES VERDER

Over SoulCollage®

SoulCollage® is een intuïtieve en creatieve manier om zicht te krijgen op zaken die zich in het onbewuste afspelen en de diepe werking van oude patronen zichtbaar te maken, door het maken van collages.


LEES VERDER

Wankelmoed

Al een tijdje geleden kreeg ik dit woord cadeau van Alle, mijn man.
Wankelmoed, de moed om te wankelen. De moed om niet voor zekerheden te gaan. De moed om de controle los te laten. De moed om je comfortzone te verlaten. De moed om ....


LEES VERDER

En dan kom je thuis en moet je weer .........

aan het werk; langs familie; weer gaan sporten; weer voor je werk lezen; weer ... Bij de gedachten alleen al aan enkele van deze dingen worden de meeste mensen al moe en zijn toe aan een ...... vakantie!


LEES VERDER

Geluk is verlegen

Deze zin las ik weken geleden. Een zin tussen vele zinnen en het blijft in me haken. Is geluk verlegen? Is geluk geduldig? Verstopt ze zich wanneer je er niet klaar voor bent? Laat ze zich verleiden tevoorschijn te komen, wanneer je er moeite voor doet?


LEES VERDER

Aanmelden nieuwsbrief