Op de rails …

Soms lijkt het leven aan je voorbij te gaan. Weer een week voorbij, al weer bijna twee maanden van dit jaar voorbij. Het dagelijks leven slokt je op en al je goede voornemens lijken verdwenen, terwijl je toch echt van plan was om ……

Het overkomt de beste!
Maar stel nu eens dat je echt iets serieus wilt veranderen? Serieus iets nieuws wilt ontwikkelen, serieus een ‘droom’ wilt verwezenlijken of serieus meer tijd wilt geven aan iets wat jou rust en ruimte geeft in jouw leven! Dan is een voornemen te weinig, dan is erover mijmeren en er naar verlangen te weinig.
Wil je echt iets veranderen in je gedachtenstroom, in je dagelijks ritme, in je werk of je vrije tijd, het maakt niet uit op welk gebied je iets wilt aanpassen of totaal wilt veranderen, je zult er ‘iets voor moeten doen’.
Ik heb gemerkt dat sporters heel goed zijn om iets nieuws uit te nodigen in hun leven. Ze zijn gewend aan dagelijks trainen en dagelijks daarvoor ruimte in hun agenda te plannen. En dat is de enige manier om iets te veranderen! En bij de niet sporter zal er een vast besluit en een hoop motivatie aan te pas moeten komen. Naast die twee ook nog eens het vinden van wat bij jou past, zodat je het ook echt gaat doen.
Zo wilde een vriendin van mij dagelijks mediteren en het lukte alsmaar niet. Ze zocht naar haar vorm en vond deze niet, ze werd er chagrijnig van! Tot ze zich realiseerde dat ze haar ‘meditatie’ al dagelijks 2 maal deed, tijdens het uitlaten van haar hond! Vanaf het moment dat ze zich dit realiseerde, kreeg het wandelen, spelen, mijmeren, zacht en bewust haar voeten neerzetten en genieten van het buiten zijn en de beweging een hele andere dimensie voor haar.
Een voornemen kan je dus omzetten in een realistisch plan wanneer je dit wilt. Wanneer je je zelf de tijd gunt het een plek in je ‘agenda’ te geven en te kijken hoe het uiteindelijk een plek in je leven kan innemen.
Makkelijk gezegd? Nee! Ook ik ken de valkuil van het blijven steken in voornemens als de beste! En daarom heb ik sinds een paar maanden een vast dagdeel in mijn agenda geblokkeerd! Op vrijdagmiddag om half 2 vertrek ik uit mijn huis. Met mijn agenda, dagboek en aantekeningen voor mijn boek. Het is mijn ‘trainingsmoment’ waarop ik kritisch kijk naar hoe ik de afgelopen week heb gewerkt aan mijn boek. Kritisch kijk ik naar wat ik voor liet gaan, wat mijn omgeving van mijn vroeg, waardoor ik iets anders voor liet gaan. En elke vrijdag kom ik thuis met aanpassingen om de week daarop weer serieus aan de slag te gaan met mijn voornemen om een boek te schrijven. Mijn voornemen zet ik zo om in een realistisch plan, met uiteindelijk als resultaat …. Een boek!
Wat waren jouw voornemens? Wat borrelt en trekt er aan jou? Hoe stil je jouw verlangens? Doe je net of ze niet meer bestaan? Laat je ze verdwijnen door het leven van alle dag? Of neem je jezelf serieus en voed je jouw voornemen door er ruimte voor te maken in je leven, elke dag weer, waardoor je heerlijk ‘op de rails’ verder kunt reizen!
PS. En kijk ook eens of je niet al (on)bewust toch al (stiekem) met je voornemens bezig bent, in kleine stapjes, die o zo waardevol en belangrijk zijn en … geniet van de ‘uitzichten terwijl je langzaam reist op jouw rails!

< GA TERUG

Aanmelden nieuwsbrief