Al schrijvend je stappen zichtbaar maken

Een pantoum is voor mij bij uitstek de dichtvorm om stapjes - stappen - zichtbaar te maken.

Alles wat voor mij werkt, denk ik, kan ook voor anderen werken. Dat is niet bij iedereen zo, vandaar dat mijn coachtrajecten en de intensieve coachweken op La Palma ALTIJD afgestemd zijn op de individuele persoon.

Zowel bij de schrijvende coachklanten als tijdens het Schrijf Café is de pantoum een verrassing voor degene die het voor het eerst schrijft. Bij degene die al langer met en bij mij werkt is de pantoum een 'geliefde' schrijfvorm.

Waarom? Heel simpel, en alle simpele vormen werken het beste, omdat de herhaling in deze dichtvorm, 'binnen' komt. Het raakt het hart, het raakt wat je eigenlijk al weet, het raakt op een manier waar je niet om heen kunt.

Het verrassingseffect zit in het herhalen van de zinnen, in het feit dat het klopt wat je schrijft, in het feit dat je niet omheen kunt bij wat je daar geschreven hebt, in het feit dat .... je een stap, een stapje zichtbaar gemaakt hebt voor jezelf.

Probeer het maar eens!

En ... leuk wanneer je mij en anderen, bijvoorbeeld via mijn Facebook pagina van Animoso, versterken van je eigen regie, jouw ervaring deelt.

En ja, dit is dus een vorm om je eigen regie te nemen!

< GA TERUG

Aanmelden nieuwsbrief