Creatief en Reflectief Schrijven

Tientale jaren schreef Jikke een dagboek. De manier van dagboek schrijven is drastisch veranderd door het volgen van de supervisorenopleiding. Daar maakte ze kennis met en leerde ze de waarde van het schrijven van 'reflectieverslagen'. Naast het noteren van het feitelijke en de emoties binnen gebeurtenissen, volg je een bepaald proces, waarin je opzoek gaat naar andere denk- en handelingsmogelijkheden, waarmee je in de dagelijkse praktijk experimenteert en daarover weer een verslag schrijft. Deze manier van schrijven geeft je de mogelijkheid om verder te kijken, te leren, jezelf te ontwikkelen en scherp te blijven.

Geínspireerd door deze manier van schrijven, ontwikkelde Jikke als eerste allerlei creatieve opdrachten waarin ze een vertaalslag maakte naar deze manier van kijken en reflecteren. Een creatief, beeldend reflectieverslag.

Ze verfijnde deze beeldende methode en ... als dagboekschrijfster ging ze anders schrijven. Ze volgde verschillende trainingen en workshops, waardoor haar kennis rond creatieve reflecterende schrijfopdrachten zich meer en meer uitbreide.

 

Binnen de coachtrajecten en de week programma's van Animoso op La Palma zet Jikke het schrijven zeer bewust in. Ze is van mening dat het verwoorden en het noteren van je ervaringen en inzichten via dichtvormen en speelse opdrachten een grote meerwaarde heeft, die zich binnen haar coachtrajecten hebben bewezen.

De laatste jaren geeft Jikke zowel op la Palma als in Nederland verschillende soorten creatieve schrijfworkshops.

Aanmelden nieuwsbrief