En dan kom je thuis en moet je weer .........

aan het werk; langs familie; weer gaan sporten; weer voor je werk lezen; weer ... Bij de gedachten alleen al aan enkele van deze dingen worden de meeste mensen al moe en zijn toe aan een ...... vakantie!

Misschien is het een soort van zelfbedrog, toch zijn er onderzoeken gedaan die bewijzen dat wanneer je héél eenvoudig een week of twee weken na je vakantie iets plant waar jij je op verheugt, het thuis komen na een vakantie minder hard aankomt en eventueel als een kater voelt.

Het kan een 'luxe' verwenweekend zijn, een festival van muziek en/of kunst, een workshop die je al heel lang wilt doen; een theaterabonnement voor een half jaar ... Het kunnen ook minder dure uitjes zijn, zoals een grote wandeling met je beste vriendin en een picknick, of een fietstocht met 1 nacht een B&B, of ...

Zelfbedrog? Nee, absoluut niet. Je plant en kijkt vooruit, je kent jezelf, je weet hoe je reageert bij thuiskomst na een vakantie en de volgende dag weer 'moeten/mogen' werken. Je weet dat jij je beter voelt wanneer je iets leuks in het vooruitzicht hebt, dus neem de regie in handen en plan niet alleen je vakantie, plan ook iets voor vlak na de vakantie.

< GA TERUG

Aanmelden nieuwsbrief