Maan in Zonlicht, schrijvend meeliften op de energie van de maan.

Ik houd van processen! Waarom? Omdat een idee, een plan, een doel bedenken een start is van een proces! Het idee is 2 %, de rest is gewoon werken, tot het resultaat er staat. De weg ernaartoe, die 98%, is een proces waar je plezier aan kunt beleven.

Het is de weg ernaartoe waarin je jezelf tegenkomt, je oude patronen die tegenwerken, nieuwe patronen die ontwikkelt mogen worden, je leert, je ontdekt, je krijgt inzichten, je verwerkt, je ontwikkelt gaandeweg jezelf, meer en meer tot de mens die je graag in wezen wilt zijn. Er zijn vele manieren om jezelf te ondersteunen tijdens processen. Ik kan een hele lijst noemen welke deze zijn. En iedereen vindt gaandeweg de methode die het beste bij haar of hem past.


Schrijvend meeliften

Een van de methodes is schrijven. Woorden geven aan dat wat je bezighoudt. Schrijven met creatieve en reflectieve vormen, geven je de gelegenheid om een volgende stap te zetten in wat jou bezighoudt. Wanneer je je dan ook nog eens richt op wat je ziet in de seizoenen in de natuur, krijg je een extra lift mee in jouw proces. Iedereen weet dat je je in de winter terugtrekt, mijmerend terugkijkend op wat er was het afgelopen jaar, vooruitkijkend naar de lente, wat wil je laten uitkomen; naar de zomer, waar wil jij voor naar buiten gaan; in de herfst oogst je de vruchten van je inzet en ……… staat er weer een volgende cyclus klaar waarin je mee kunt liften.
Wij zijn een beetje weggedreven van deze natuurlijke processen in de natuur. We hoeven niet meer te zaaien en te oogsten. We kunnen alles krijgen wat er maar te krijgen is, in de winkels. Geen seizoengroentes of fruit, alles is ‘voorradig’. We hebben elektriciteit en zien bijna niet meer welke maanfase er nu is. En toch heeft die maanfase invloed op de natuur, hangt ‘er iets in de lucht’ zoals je de eerste lentegeuren opvangt in februari-april. Samen met een aantal vrouwen heb ik een aantal maanden onze ‘emotionele huishouden’ bijgehouden. Zichtbaar werd opeens voor de een dat ze altijd haar migraine tijdens een bepaalde fase van de maan had. Een ander ontdekte dat ze altijd tijdens de 3de fase, van de 8 fases die de maancyclus heeft, opeens in oude (angst) patronen verviel. Een volgende weet nu dat die speciale dagen, waarin ze als een speer gaat, vallen in de eerste 2 fases van de maancyclus. Hoe fantastisch is het wanneer je weet wanneer je het beste ‘je gedeisd’ kunt houden en wanneer je juist actief iets nieuws in kunt zetten? Hoe mooi is het niet, wanneer je de processen die er in je leven spelen, al schrijvend die lift geeft, waardoor ze zichtbaar worden en uitnodigen tot volgende stappen. Terwijl jij …. Aan het stuur staat! Want daar ben ik altijd op uit: versterk en houd je eigen regie!


Hoe werkt Maan in Zonlicht?

Een heel maanjaarcyclus lang post ik bij elke maan 4x een bericht met schrijfopdrachten. Het jaar loopt van 17 januari 2017 tot en met 3 februari 2018. Je kunt je aanmelden via de facebook pagina Maan in Zonlicht. Ik stuur je mijn rekeningnummer en wanneer je het bedrag van € 30.- hebt overgemaakt, maak ik je lid van deze besloten pagina.

Wat kun je verwachten?

Bij elk van de 4 fases van de maan staan er de thema’s met schrijfoefeningen van de betreffende maan. Je schrijft op jouw tijdstip, in jouw tempo, op jouw manier. En weet: alles is goed! Wanneer je wilt kun je onder het bericht jouw schrijfsels en/ of ervaringen plaatsen. Wanneer je vragen hebt, kun je die ook daaronder stellen. Wanneer je reageren wilt op de schrijfsels van anderen, doe dit dan via een ‘emotie symbool’. Respecteer, juist door te lezen en te laten zijn, ieders schrijfsels en reacties.

Waar haal ik mijn kennis over de maan vandaan?

Ik voel me zeer aangetrokken tot de kennis van ‘De dertien Clanmoeders’ waar Jamie Sams een prachtig boek over geschreven heeft. De Keltische kennis heb ik met name ontvangen door jaren lang workshops en jaarcyclussen bij Modron te volgen. En mijn wortels zitten in Europa, dus ook door deze maancultuur heb ik me laten inspireren. Het accent in deze maanjaarcyclus ligt op het schrijven. Op de website Maan in Zonlicht, die op dit moment gebouwd wordt, zal per maan informatie gegeven worden via een blog, en zoals ik ze noem: mijn schrijfsels!  

          

Heb je nog vragen?

Wanneer je nog vragen hebt, kun je altijd even contact met mij opnemen en deze stellen!

 

< GA TERUG

Aanmelden nieuwsbrief